zondag 28 februari 2010

Friese aankopen

Gisteren hebben mijn zussen en ik een dagje Friesland gedaan. We zijn eerst naar Lemmer gereden en hebben even lekker rondgesnuffeld bij Moai Ald. Echt heel leuk en gezellig winkeltje. Ik heb een par kleine dingetjes gekocht en toen op naar Geartsje. Een klein winkeltje vol met mooie nieuwe en brocante spulletjes. Daar heb ik de klerenhanger gekocht. Het jurkje had ik nog. De kist heb ik gevonden bij een kringloop. Vol met verf en helemaal vies. Maar spotgoedkoop. Dus daar heb ik me vandaag maar even een gewaagd. De verf heb ik er gelukkig af kunnen krijgen en ik heb hem daarna opgepoets met schoensmeer en leervet. En hij is best weer mooi geworden. Zoals jullie zien schiet ik al lekker op met mijn muur. De kleur die ik gebruik is Klei van Histor. De pootjes van mijn voeten bankje laat ik toch maar zwart. Leuk om te lezen dat iedereen toch een eigen idee erover heeft.

Nog even over mijn poppenwagentje, daar waren wat vragen over. Ik heb dit wagentje al zeker 10 jaar. Ooit gekocht op de markt in de Veemarkthallen in Utrecht. Hij is echt riet en daar moet je wel om denken als je zo een wagentje gaat kopen. Vroeger werden er ook goedkope wagentjes gemaakt van plastic. Leuk om te lezen dat jullie hem zo leuk vinden.

Fijne zondag verder.

zaterdag 27 februari 2010

een pannetje met eieren

Hallo Allemaal

Gisteren had ik het plan opgevat om naar lelystad te gaan naar mijn zus. Ik had hier nog wat spullen van haar staan en ik had toch vrij dus...op pad maar. Onderweg nog mijn zus jacqueline opgepikt en zo kwamen we natuurlijk weer samen bij de kringloop terecht. We konden het weer niet laten. Er was niet veel leuks moet ik zeggen maar gelukkig heeft Jacqueline altijd een oog voor spullen die eigenlijk niet echt opvallen. Zo kwam ik toch weer buiten met dit schattige gewolkte emaile pannetje en dit super mooie geslepen vaasje. Toen naar Your zoap gereden om onze JDL magazine op te halen en naar mijn zus gegaan. Het mooiste van alles is dat ik de spullen die mee moesten naar Lelystad allemaal thuis had laten staan..

dinsdag 23 februari 2010

bolletjes en eitjes


Vandaag moest ik een lampje van mijn auto laten vervangen. En dan kom ik vlak langs de stichting Roemenie waar ze tweedehands spulletjes verkopen. Of vlak langs...met een beetje goede wil wel hoor....Daar zag ik deze hele oude schaaltjes met een beetje vervaagd motiefje. Lekker JDL gehalte en daar houd ik wel van. Spotgoedkoop weer dus ik weer extra blij. Ik heb ze na alle inspiratie die op de andere blogs had opgedaan maar opgemaakt met bolletjes en eitjes en natuurlijk mijn lieve vogeltje. Ik ben weer blij.

maandag 22 februari 2010

een hoekje



Hallo

Vorige week heb via MP dit rek gekocht. Hij is nieuw maar heel goed betaalbaar dus ik dacht...die wil ik wel. Een oude is toch wel vaak erg duur. En hij is prachtig. Dit is nu toch wel een beetje mijn favorite hoekje in de kamer.


vrijdag 19 februari 2010

stoer voetenbankje

Hallo

Ooit helemaal meegesleept vanuit Brighton. Dit voetenbankje. Er zat oudroze fluwelen stof op dat al vreselijk de neiging had uit elkaar te vallen. Ik heb een oude jute zak gekocht en hem daarmee bekleed. De letter PW stonden er al op en ik heb er zelf teksten bijgemaakt. Nu ik zo kijk twijfel ik of de pootjes niet wit hadden gemoeten zo bij mijn tafeltje maar omdat de tekst zwart is heb ik de pootjes origineel gelaten. Wat vinden jullie?

PS..ik moet toch echt mijn muurtje gaan schilderen. Je kunt precies zien waar de jongens altijd met hun voeten tegen de muur aanzaten, komt helemaal goed hoor ....

vrijdag 12 februari 2010

naar de kringloop...

Hallo allemaal.

Nog even een snelle post zo vlak voor het weekend. Mijn kids gaan naar het logeerhuis en dan ga ik ook altijd op pad. lekker bij mijn zus logeren en leuke dingen doen. Vanmiddag nog even met mijn vriendin rommel weggebracht naar de kringloop en bij de Stichting Roemenie langs gereden. Een loods vol met spullen en rommel. Ik vond deze bakvorm. Weet niet precies waar hij voor Gebruikt werd...voor brood of cake of zo. Er zit een soort springvorm onder. Ik vond hem wel een hoog JDL gehalte hebben. Hij staat stoer in de keuken.


En deze potten. het zijn er eigenlijk 3 maar 1 heeft geen deksel. Maakt mij niet zoveel uit. Ik vind ze leuk. Al met al was ik voor deze spullen ongeveer 6 euro kwijt. Dat is toch leuk shoppen of niet dan...

Fijn weekend

donderdag 11 februari 2010

het tafeltje

Hallo


Nou dit is het tafeltje geworden.Het blad laat ik origineel. Ben druk aan het worstelen geweest om de plank waar de computer en laptop opstonden van de muur te halen en alles weer een beetje netjes te maken. De muur moet nog geschilderd worden. Net als de andere muren wordt hij kleikleur. En nog even een beetje stylen maar dan moet ik eerst weer even shoppen hahhaha.

woensdag 10 februari 2010

vaas en een tafeltje

Hallo allemaal

Soms heb je van die dingen die eerst helemaal niet mooi lijken maar naar mate de jaren verstrijken er ineens heel anders uit gaan zien. Een voorbeeld hiervan is deze vaas. Ooit was hij van mijn moeder. Je kent het wel..je bent jarig maar hebt niet genoeg vazen en leent er een van je moeder. Deze is jaren hier blijven staan. Mijn moeder wil hem nu ook niet meer terug en ik vond hem onder in de kast. Ik had hyacinten gekocht en zocht mijn mooie strakke vaas. Maar mijn oog viel op deze oude vaas. Ineens leek het me wel leuk om deze te gebruiken en inderdaad ik vind hem nu echt leuk staan.





Vandaag heb ik dit tafeltje op de kop getikt. Hij staat hier alvast ook letterlijk op de kop. Ik ga hem direct eens even onder handen nemen. Dit wordt mijn computer/laptop tafeltje. Zag ik laatst op een blog(sorry weet niet meer bij wie) en was er direct over uit... dit wil ik ook. Weg met de troeperige plank. Het resultaat volgt nog.

Fijne dag...

zondag 7 februari 2010

nieuw kussen


Hallo allemaal

Deze week heb ik een weekje vrij genomen. Heb ik echt even nodig. Dus lekker tijd voor mezelf. Ik heb dit kussen gemaakt. Ik had hem al een poosje liggen en nu had ik eindelijk zoiets van...ik weet wat ik erop wil. Ik heb mijn meisjesnaam erop gemaakt en het geboortejaar van mijn vader. Zo is hij eigenlijk heel persoonlijk geworden. Ik heb hem op mijn houten bankje gezet want met al die jongens in huis is dit voor op de bank toch wel een heel erg wit kussen...

ik hoop dat jullie ook een fijne dag hebben , ik ga er zeker van genieten

de ramen

Hallo allemaal.

Nou de ramen zitten erin en ik moet zeggen ..ik vind het nog mooier als ik had gedacht. Ik moet nu even wachten totdat de kit is uitgehard en dan kan ik alles schilderen. Het staat echt heel gezellig en ik ben er dan ook superblij mee.




Ben benieuwd hoe jullie het vinden.

maandag 1 februari 2010

zo schattig

Dit is toch te schattig voor woorden. Dit hempje had ik al een poosje boven op mijn slaapkamer hangen en eigenlijk vond ik dat hij nu maar eens naar beneden moest verhuizen. De knoopjes zijn een beetje vergaan maar dat maakt het juist extra leuk. Ik heb hem even lekker gewassen en hij hangt nu aan mijn zelfbeschilderde hangertje. Deze komen straks ook in de webwinkel te koop. Het is een piepklein maatje en ik kan me voorstellen hoe aanstaande moeder dit ooit heeft gebreid. Leuk om over te fantaseren toch......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...