zondag 6 november 2011

Ringenkannen en een ondernemende dame...

 Ik zie mezelf niet als een type dat echt iets verzameld. Natuurlijk wel brocante maar niet iets specifieks. Waar ik gek op ben ik leuk spul voor een leuke prijs..Daar hou ik van. Altijd zie ik bij jullie van die prachtige ringenkannen voorbij komen. Maar waar ik ze ook tegen kom...veel te duur. Deze kwam ik tegen in Lille. Gewoon op een berg met rommeltjes lekker goedkoop. Dan val ik er gewoon voor....die gaan mee naar Nederland dacht ik meteen..Ik heb ze voor de foto even op een oud krukje gezet omdat het zo donker in huis is vandaag. Normaal staat ze op het plankje in de keuken.....



Nog even een paar foto's van Minoes..Die groeit als kool zeg...Ze is al aan haar derde riempje...lekker vervelend is ze maar ook wel heel lief hoor...Ze wil heel graag naar buiten maar ik durf het nog niet. Laatst is ze al uit het slaapkamerraam gevallen. Van één hoog naar beneden. Wij schrokken vreselijk toen er iets wits langs het keukenraam viel maar mevrouw liep vrolijk verder.......Wie kan mij vertellen hoe oud je kat moet zijn eer dat ze naar buiten kan?
Fijne week allemaal
Veel liefs Hannie

28 opmerkingen:

Lida zei

Ik zou haar pas naar buiten laten als ze reageert op jouw roepen dat er eten is, zodra dat het geval is weet ze waar ze moet zijn voor haar voeding!
Gave kannen en ja vaak zijn ze echt te duur geprijsd, maar deze zijn echt schitterend.
Groetjes
Lida

Pink Princess zei

JA echt niet eerder dan dat ze weer bij je terugkomt met roepen hoor! Of als je met een bakje *snoepjes* rammelt ofzo, zodat ze weet dat ze bij jullie thuis hoort. Het is wel een echt dottekoppie en dat roze belletje hihi. Had Pink ook (ja natuurlijk, met zo'n naam ;) )

Vond het ook heel jammer dat we elkaar gemist hebben op Schiphol, was ZO leuk geweest...wie weet....een andere keer nog eens hihi

Mooi die kannen ♥

Groetjes van Marian

wonen met brocante zei

Ik heb van de week mijn verzameling (9 stuks) ringenkannen laten zien. En je hebt helemaal gelijk dat ze vaak belachelijk duur geprijsd zijn en dan gaan ze ook zeker niet met mij mee naar huis. Maar soms heb je geluk en kan je ze voor een paar euro kopen. Wat een mooie poes is Minoes. Ik heb geen verstand van katten dus ik kan je niet helpen. Fijne avond. Groetjes Peggy

bijzonder-oud zei

Wat leuk die ringenkannen, ik heb er ook een aantal en ik ben het helemaal met je eens, het is zo leuk als je iets voor een leuk prijsje kunt kopen! Met een zak geld is alles te koop, maar het is veel leuker om lekker te snuffelen en dan voor een paar euro een mooie schat te vinden!

En wat een liefie is Minoes zeg.....
Fijne avond,
Yolanda

It's me zei

Mooi je kannen.....en achhhh minoessssss wat een schatje......ik heb geen verstand van katten alleen van honden......fijne avond liefs van mij...xxx...

Kom Achterom zei

Wat zijn ze mooi zeg!! het is een feestje als je ze zo goedkoop op de kop kan tikken!
en wij deden onze kat boter onder de pootjes zodat ze zo de weg terug kan vinden. Hoe oud ze toen waren weet ik eigenlijk niet meer ik denk een maand of 4a5.
Jij het wel een ondernemende dame hoor.
fijne avond
Yolanda

What's in a day zei

Een bof je mooie kannen en zo loop je dus zomaar tegen zoiets moois aan.
Poezebeest is een schat om te zien ,wij hebben een hond, maar uit onze kattenervaring weet ik dat een kat al snel op eigen pootjes kan staan/vallen:))

Fijne week voor jou,
lieve groetjes,
♥Eefie

Home and Lifestyle zei

Mooie kannen heb je...en het leukst voor een aangename prijs! Maar dat geldt (!) voor mij met alles...laatst kocht ik bij de kringloop een leuk opstapje voor € 1,45, daar word ik dan helemaal blij van!

Van katten heb ik weinig verstand, misschien kun je eens zoeken op internet naar tips!

Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

Mayflower zei

Wat een prachtige ringenkannen. Ik ben ook geen verzamelaarster, maar als ik dat op sommige blogs zie denk ik dat is ook leuk om iets te gaan verzamelen. Wie weet komt het er ooit eens van.
En wat een prachtige kraagje (uit je vorige post) op je gekocht, het staat prachtig op de kinderpaspop en ook het verhaal erachter is zo leuk. Mooi die foto van je vader Hannie.
Ik wens je een fijne avond
Lieve groet, Mea

La Maison zei

Mooie kannen, ik heb er ook een paar en gebruik ze vaak voor een boeket bloemen.
Wat een dot die Minoes,ik heb geen idee wanneer ze naar buiten mag. Als je een besloten tuin hebt kan het eerder dan als je een open tuin hebt, denk ik.
Een gezellige avond
Hermine

Huys 50 zei

Mooooiiiiii Hannie !!
Op een stapel rommeltjes ?? doe mij zo,n stapel, haha..
Minoes is een schatje,en naar buiten, tja ik heb drie poezen gehad en die gingen al heel snel naar buiten maar wij woonden heel rustig zonder verkeer enzo daar moet je een beetje rekening mee houden denk ik.
Ook ging ik eerst met ze wandelen aan een lijn om de omgeving even te verkennen,oohhh wat een muts hé !! hahaha..

Groetjes van mij

Dicky Marie.

Rosarie zei

Mooi hoor Hannie,
ja was wel leuk he..dat struinen naar koopjes.
Ik vind ze zo op je krukje ook heel gaaf!
Minoes is echt een snoepie...lekker eigenwijs..

Liefs van Ria

Marjon zei

Nou dat zijn toch prachtige kannen en ook je krukje echt apart. Het mooiste stuk echter vind ik dat hele leuke lieve poesje, ze is een echt meisje zo kijkt ze tenminste haha. Ik laat mijn 2 katten niet naar buiten, ik ben te bang dat er iets mee gebeurt. Ze hebben hier het hele huis ter beschikking en mogen overal komen en het zomers gaan ze mee in de tuin als ik er bij ben...fijne avond groetjes Marjon

Madelief zei

Hoi Hannie,

Wat een geluk dat Minoes goed op haar pootjes is terecht gekomen! Gelukkig zijn ze wanneer ze zo jong zijn nog behoorlijk flexibel.

Je kannen uit Lille vind ik prachtig! Wat zullen je boeketten er mooi in staan.

Fijne nieuwe week,

Madelief x

http://truutske.blogspot.com zei

Tja...daar moet je gewoon voor een leuk prijsje tegenaan lopen.
Ik was ook in Lille maar.....jij was me vast voor of ik was op de verkeerde plek.

Ennuh....minoes....wat een schatje.

Groetjes, Trudie.

Corine(THUIS) zei

Toch een kleine verzameling dus :)
En het poezebeest straalt echt ondeugd uit!
Groeten, Corine(THUIS)

Bij Guusje Thuis zei

Leuk toch als je dingen vindt die dan ook nog betaalbaar blijken en minoes ... wat een ondeugend dotje! Groetjes, Colin

Thuis bij Tjits zei

wat leuk dat je hier zomaar tegenaan liep en wat kun je daar dan van genieten he!
leuke fotos van Minoes!

lieve groetjes, Tjits

Irma zei

pffff ik zou niet weten onze katten zijn altijd binnen ik woon langs een hele drukke weg, maar niet te vroeg denk ik, je kannen zooooo mooi!!!

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

prachtige kannen zeg ....en dacht dat een kat ongeveer met 4 maanden naar buiten mogen ...wat een lieve foto's van die kat zeg ...fijne week lieve groet rosita

justwendy zei

Wat een prachtige kannen, wat een mazzel dat je er tegen aan liep. Heerlijk he mooie dingen vinden voor een klein prijsje.

En wat een schatje minoes de poes.
Wij hebben onze max eerst aan een tuigje buiten gedaan. Mischien is dat een idee voor minoes, kan ze langzaam wennen.

gr wendy

Yvonne zei

Hoi Hannie,
wat een prachtige kannen ! en voor een leuk prijsje is natuurlijk helemaal gaaf.
met een 6 maanden kan je de kat laten "helpen" en daarna worden ze vaak ook wat rustiger, maar zou het wel rustig aan doen, vooral als ze zo'n ondernemende dame is (wel schrikken als ze vallen, hier heeft de kat dat ook een keer gedaan, maar vond het niet zo'n leuk grapje)
Groetjes Yvon

Servies en Brocante zei

Heyy
Wij hebben inmiddels 4 katten gehad, bij alle 4 het zelfde gedaan..ze krijgen hier savonds blikvoer en af en toe een snoepje wat in een blikje zit..als ik het blikje pak tikken de snoepjes er in en komen ze aanrennen..
zodra ik merkte dat ze daar als kitten op reageerden konden ze naar buiten..1e dag altijd als we beiden thuis waren, het mooi weer was en we een beetje in de buurt bleven..
meestal kregen we ze met 8 of 12 weken en na drie weken gewenning begonnen we hier mee..
Zoals de andere zeggen, als je merkt dat ze op jou, hun naam of snoepjes reageren komt het goed..

hokje zei

Wat een prachtige ringenkannnen en op deze manier vind ik het toch de mooiste vondsten! Minoes is een schatje, maar op je vraag heb ik helaas geen antwoord.

Fijne dag. Liefs, Miranda

Gwennie zei

Minoes groeit inderdaad als kool! Maar wat een schatje zeg... je zou verliefd op haar worden!

Anita zei

Prachtig zijn die ringkannen.
Enne als je ze voor een vriendelijk prijsje op de kop kan tikken heb je er nog veel meer plezier van. Wat een snoes is die Minoes ;-)
Groetjezz lfs mij

Marguerite zei

Hoi Hannie,
wat een gave kannen heb je zeg!! Ik heb van mijn oma ook een hele mooie kan en nog een heleboel hebbedingetjes. Zal ze ook eens proberen mooi op de foto te zetten. Weet niet of het me lukt. Jij kan dat zo mooi!!
Groetjes Marguerite

Alicia zei

PRECIOSO EL GATITO....
SALUDITOS

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...