zondag 28 februari 2010

Friese aankopen

Gisteren hebben mijn zussen en ik een dagje Friesland gedaan. We zijn eerst naar Lemmer gereden en hebben even lekker rondgesnuffeld bij Moai Ald. Echt heel leuk en gezellig winkeltje. Ik heb een par kleine dingetjes gekocht en toen op naar Geartsje. Een klein winkeltje vol met mooie nieuwe en brocante spulletjes. Daar heb ik de klerenhanger gekocht. Het jurkje had ik nog. De kist heb ik gevonden bij een kringloop. Vol met verf en helemaal vies. Maar spotgoedkoop. Dus daar heb ik me vandaag maar even een gewaagd. De verf heb ik er gelukkig af kunnen krijgen en ik heb hem daarna opgepoets met schoensmeer en leervet. En hij is best weer mooi geworden. Zoals jullie zien schiet ik al lekker op met mijn muur. De kleur die ik gebruik is Klei van Histor. De pootjes van mijn voeten bankje laat ik toch maar zwart. Leuk om te lezen dat iedereen toch een eigen idee erover heeft.

Nog even over mijn poppenwagentje, daar waren wat vragen over. Ik heb dit wagentje al zeker 10 jaar. Ooit gekocht op de markt in de Veemarkthallen in Utrecht. Hij is echt riet en daar moet je wel om denken als je zo een wagentje gaat kopen. Vroeger werden er ook goedkope wagentjes gemaakt van plastic. Leuk om te lezen dat jullie hem zo leuk vinden.

Fijne zondag verder.

14 opmerkingen:

Antonia zei

Wat een heerlijke adresjes noem je op Hannie. Lijkt me heerlijk zo met je zussen op stap. Mooie aanwinsten hoor, en je paaseieren vind ik ook erg mooi! Fijne zondag, groetjes Anja

Bizzy @ home zei

Wat gezellig zo'n dagje met je zussen op pad. Ik ken de winkeltjes, althans, van horen zeggen, maar ben er nog niet geweest. Ik wil binnenkort eens een brocante route door Friesland uitstippelen. Er zijn hier heel wat winkeletjes.
Je bent zeker goed geslaagd, erg mooi!
Groetjes Renny

brocante roos zei

Jullie hebben vast een hele gezellige dag gehad. En jouw aankopen zijn super leuk. Heerlijk thuiskomen met al die mooie spullen.

Fijne dag verder, groetjes Marjan

Madelief zei

Hoi Hannie,

Fijn dat je zo goed bent geslaagd. Het klinkt heel gezellig zo'n dag op stap met je zussen! Ik ben zelf nog nooit in Friesland geweest, maar wil er zeker een keer naar toe. Als ik jou zo hoor zitten er ook nog eens leuke winkeltjes ;-)! Je hoekje met de kist en de tafel ziet er prachtig uit! Ik zou wel willen dat ik zo'n mooi computerhoekje had!

Fijne avond!

Lieve groet, Madelief

Home and Lifestyle zei

Hoi Hannie,

Je bent goed geslaagd, heerlijk zo'n dagje er op uit! Ik heb in de woonkamer op diverse plekken ook de kleur klei van Histor zitten, zeker met witte meubels ervoor vind ik die combinatie nog steeds prachtig. Dat geldt ook voor jouw bureautje, ik vind het erg mooi staan!

Fijne zondag nog! Lieve groet, Ingrid

lia zei

Leuk die koffer, en wat fijn dat je hem dan ook nog schoon hebt gekregen.
Staat erg leuk dat hele hoekje met leuke spullen bij elkaar.

groetjes Lia

Mayflower zei

Hoi Hanneke, wat een mooi frans hangertje, lief zo met het jurkje en wat een mooie kist heb je op de kop getikt. Heerlijk zo'n winkeldag, ik heb deze winkels als webwinkel bij mijn favorieten.
Mooie muurkleur, ik heb deze opgeschreven voor als ik ooit eens de muren in de kamer ga doen.
Fijne avond en lieve groet, Mea

Gwennie zei

Ach, dat hempje, wat een schatje!!
Naar Friesland... dát is lang geleden zeg.... Moet ik ook weer eens naar toe gaan!

Irma zei

Heej Hanneke,

Mooi mooi mooi!!!!die kist en al je andere spullen op de foto's en wat een gave kringloop vondst en brocante aankopen.0
Ik vind je tafelonderstel in het wit ook al zo leuk, daar ga ik mij mischien ook eens aan wagen.
Een hele gezellige nieuwe blogweek en bedankt voor de leuke post, liefs Irma

Patricia zei

Wat een mooie aankopen heb je gedaan zeg!
En je muur ziet er super uit!

Ik heb ook nog een antieke poppenwagen staan, maar die is gewoon van steviger materiaal.
De kap kun je open en dicht maken.. Hij is van mijn oma geweest. Kan hem helaas nu niet kwijt in mijn huis dus staat ie nog bij mijn ouders.

Liefs Patricia

Corine(THUIS) zei

Dat was vast een gezellige zussendag daar in friesland.. en dan ook nog thuiskomen met leuke nieuwe aanwinsten.. Dat is dubbel genieten!
groeten, Corine(THUIS)

Yvonne zei

Lekker zo'n dagje uit et je zussen, haal je vast weer een boel energie uit of niet ?
je aankopen zijn erg leuk, mooi hangertje is dat, bij beide winkeltjes ben ik een poosje terug ook geweest, de dames van Moi ald hebben ook een picasa album (heel leuk !)
Geniet nog lekker even na
groetjes Yvonne

Bonjade zei

Goh zeg wat ben je weer heerlijk druk geweest.
Maar het resultaat mag er zijn. Die kist ziet er super uit.
De kleur op de muur is dat een beetje grijs en bruinachtig....? Ziet er echt top uit.
Fijne dag

monique zei

Via via op je blog gekomen. Ziet er super uit. Leuk zo'n dagje winkelen met je zus in friesland.
ik heb je bij mijn volgers gezet. groetjes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...