vrijdag 24 september 2010

Wat brocante...

Van de week had ik inene last van opruimkriebels. De kast onder de trap werd opgeruimd en de spullen die weg konden heb ik naar de stichting Roemenië gebracht. Helaas kom ik dan altijd weer met wat thuis. Toevallig pakte de meneer net deze weegschaal uit. Ach hij was donkergroen en de wijzer is eraf. En natuurlijk is de emaille wijzerplaat beschadigd. Doe maar 3 euro ..zei de meneer. Thuis heb ik hem een verfje gegeven om hem een beetje JDL gehalte te geven. Ook zocht ik even naar het merk op internet en bleek deze weegschaal wel echt heel oud te zijn. Ik schrok er wel van omdat ik hem zomaar wit had geschilderd. Maar ja hij pas nu veel beter in mijn keuken..
Deze houten letters komen uit Lille. Mijn vader was vroeger boekbinder en drukte zelf met bladgoud de letters op de boeken. Dus ik heb daar wel iets mee. Dit zijn mijn eigen initialen. En omdat het een H en een B zijn, kan je ze dus ook gewoon zo neerzetten ipv in spiegelbeeld. De B dan he...
Nou ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend
Veel liefs Hannie

15 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Die weegschaal is echt gaaf....en zo in het wit vind ik hem ook erg mooi hoor! Door die kleur wordt het er wat mij betreft niet minder van, ook al is het een oudje. En dat voor € 3,=!!

Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Bizzy @ home zei

PRachtig de weegschaal. In het wit is hij veel mooier dan groen denk ik. Mooie vondst. Mooi ook de drukletters.
Lieve groet, Renny

THE BLACK BARN zei

War ziet het er weer ontzetten leuk uit.
De weegschaal is prachtig zo !!!

MIRANDA

bijzonder-oud zei

Geweldig die weegschaal! en die letters vind ik ook super, ik heb er ook twee (ook mijn eigen letter) nu nog de letters van de rest van de familie :-).

groetjes en een fijn weekend al vast!
Yolanda

De Ruijsbroekjes zei

Ik ben dol op zulke weegschalen, maar mijn keuken is echt te klein om zo een ner te zetten..zoals je weet staat mn kitchen ais er al, en da's eigenlijk al te veel ;-) Je kunt er wel heel trots opzijn, ik vind um in het wit ook mooi. Was die eerst bruin en verroest misschien ? Dat vind ik ook mooi. Wat gaaf zeg die letters, en nog leuker omdat je er toch meer een emotionele binding mee hebt vanwege je vader, dat is de dimensie extra die er dan aan zit, leuk je iegen initialen, daar weet ik ook nog wel een plek voor ;-))

Nog even over de stof op de stoel:
Wat je op de foto ziet is de achterzijde van de stof. Op die achterzijde ( die je aan de voorzijde - zitkant- van de stof ziet, komt schuimrubber, en daar overheen wordt dan opnieuw een lap stof gespannen en dat is dan de voor kant ;-), Snappie het nog ? Anders moet je me even mailen, dan stuur ik je de fotoos toe met beschrijving;-)

op mijn blog staat mijn emailadres

Irma zei

heej Hannie wat leuk geworden in het wit ik vind hem super zo en die letters wat gaaf zeg, jij hebt het creatieve van paps:-))
groetjes en een heel fijn weekend Irma

Madelief zei

Hoi Hannie,

Wat een herkenbaar verhaal. Ik kom ook altijd met iets anders thuis wanner ik iets wegbreng. Je weegschaal is prachtig, de kleur ook!!

Een fijn weekend!

Lieve groet, Madelief

Bij Guusje Thuis zei

Lachen ... voor 3 eurootjes een leuke weegschaal, een metamorfose passend bij je huis geven en dan pas ontdekken dat het een echt oudje is. Hij is leuk!!

Groetjes,
Colinda

It's me zei

Wat mooi Hannie....leuk hoor!!..fijn weekend liefs Ria...

Juud zei

tja en dan heb je ook meteen were een stel prachtige foto's gemaakt! prettig weekend!

Anoniem zei

Wat is je weegschaal prachtig geworden, ze heeft een heel hoog JDL-gehalte wat mij betrefd! En de letters zijn ook zo mooi, lekker van genieten,
fijn weekend van Sonja

Kind An Huys zei

Wat een mooie nieuwe aanwinst!! en in het wit helemaal JDL stijl.... leuk wat je met een beetje verf al niet kan doen!
Fijn weekend, lieve groet, Anne.

Bonjade zei

Haha...die B zou hier bij mij toch prachtig staan...haha....
En je weegschaal is een plaatje en mooi hoor zo wit
Liefs

Mayflower zei

Wat een prachtige weegschaal Hanneke en ik vind deze in het wit echt een plaatje.
En dat voor maar 3 euro, echt een koopje.
Ik ben ook aan het opruimen geslagen, ligt zeker aan het weer hihi.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Antonia zei

Wat een mooie aanwinsten weer Hannie. Vind de weegschaal supermooi zo! Sterkte gewenst, ik hoop dat er snel weer iets moois op je pad komt! Groetjes Anja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...